Yhteystiedot:

Rescari Oy y-tunnus 2515050-7 Lepotie 4 36760 Luopioinen 040-5950164 Rescari(at)rescari.fi www.rescari.fi

Facebook

Resca

Resca -monitoimilautta on pelastusalan ammattilaisille suunniteltu apuväline. Lautta on toteutettu yhdessä pelastusalan ammattilaisten kanssa.

Resca -monitoimipelastusväline on suunniteltu toimimaan ympärivuotisesti, turvallisesti ja helposti kaikissa olosuhteissa tarvittaessa vaikka yhden pelastajan voimin.

Se voidaan sijoittaa helposti auton katolle, joten se on aina matkassa ja mahdollistaa siten pelastustoimien aloittamisen välittömästi ensimmäisen yksikön saapuessa paikalle.

Oleellisia ominaisuuksia ovat mm. seuraavat:

Vedessä:


Vakaus, nopeus ja helppo hallittavuus, pintapelastustehtävissä uhrin voi turvallisesti nostaa lautalle miltä sivulta tahansa.
Lautalta voidaan suorittaa sukellustehtäviä ja sillä voidaan kuljettaa potilasta tai tavaraa. Lautan varassa voi kellua samanaikaisesti useita henkilöitä.
Vakauden ansiosta pelastustehtävät onnistuvat vaikka koskiolosuhteissa. Rakenteensa johdosta laite on uppoamaton ja turvallinen.

Jäällä:

Liikuttaessa kuljetaan ponttoonien välissä jolloin pintapaine pienenee. Tämä mahdollistaa liikkumisen hyvinkin ohuilla jäillä ja varmistaa pääsyn uhrin luokse. Lautan mukana voidaan kuljettaa pelastusvälineitä.

Lumessa Resca toimii rekenä. Sitä voidaan työntää ja vetää kevyesti pitkiäkin matkoja integroitujen kahvojen ja vetoaisojen avulla joko käsin tai koneellisesti. Paksussa lumessa Resca toimii 2-metrisenä tukevana ja turvallisena työtasona mm. ulosajoissa, jolloin voidaan esim. raskaat hydrauliikkatyökalut viedä auton luokse, suorittaa tarvittavat työtehtävät ja tuoda potilaat vakaasti ja turvallisesti tielle.


Maastossa:

Resca toimii paareina/purilaina joilla potilas/työkalut voidaan siirtää kohteeseen vakaasti ja turvallisesti mihin vain, tai käyttää siltana isompienkin ojien ylityksessä.

Materiaalina on kestävä ja joustava PE-muovi joka kestää kulutusta ja pohjolan karut olosuhteet. Lämmönkesto on +75, pakkasen -45. Resca kestää kaikki öljypohjaiset aineet.

Lisää kuvia täältä, katso myös tänne

Resca pelastuslautan esittely.