Rantapelastuskeskus

Lautta on tukeva, mutta kevyt ja helppo ottaa telineestä käyttöön. Lautassa on selkeät käyttöohjeet. Telineessä on lisäksi vaijerikiinnitteinen pelastusmela.
Lautta on nopea vetää rannalla lähelle pelastettavaa
Vesillä lautta on tukeva myös seisten
Väsyneen tai tiedottoman pelastettavan auttaminen lautalle on helppoa ja onnistuu istuen tai seisten.
Hyväkuntoinen pelastettava voi nousta itse lautalle käyttäen useita tartuntakohtia.
Vesillä lautta on melottavissa istuen tai polviasennossa. Painantaelvytys voidaan tarvittaessa aloittaa jo rantaan melottaessa.
Previous slide
Next slide

Jokaisen uimarannan välttämätön varuste

Ranta kerralla kuntoon

Säädösten mukaisen rantaturvallisuuden saavuttaminen

Ei ilkivaltavaaraa

Ammattilaisten Resca

Pintapelastuslautta ammattilaisille. 40 vuoden pelastustyön kokemus yhdessä tuotteessa.

Resca -monitoimilautta on pelastusalan ammattilaisille suunniteltu apuväline. Lautta on toteutettu yhdessä pelastusalan ammattilaisten kanssa.

Resca -monitoimilautta on suunniteltu toimimaan ympärivuotisesti, turvallisesti ja helposti kaikissa olosuhteissa tarvittaessa vaikka yhden pelastajan voimin.
Se voidaan sijoittaa helposti auton katolle, joten se on aina matkassa ja mahdollistaa siten pelastustoimien aloittamisen välittömästi ensimmäisen yksikön saapuessa paikalle
Palkittu Resca on vuosien saatossa osoittautunut tavoitteiden mukaiseksi.

Resca on saavuttanut laajan käyttäjäkunnan eri viranomaistahojen käytössä. esim pelastuslaitokset, rajavartiolaitos sekä puolustusvoimat.
Lautta on todettu käytössä turvalliseksi sekä tehokkaaksi ja kestäväksi pelastajien työvälineeksi.

Rescan käyttöominaisuudet

Rakenne-esittely

Lautalla voi kuljettaa potilaan sijaan myös raivauskalustoa tai sukeltajien varusteita. Siitä saa tukevan työtason esim. umpihangessa toimimiseen.

Katamaraanirakenne takaa vakauden.

Integroidut vetoaisat. Voidaan tarvittaessa vetää myös moottorikelkalla tai mönkijällä.

Kevyt ja nopea liikutella. Toimii luotettavasti sekä avovedessä että hankalissa hankioloissa säästä riippumatta.

Kannen tartuntareiät mahdollistavat lautalle nousun miltä sivulta tahansa.

Kyljissä on köydet, joihin vedessä oleva voi tarttua. Lautan päissä on kantamiseen tarkoitetut kahvat.

Pelastamiseen suunnitellun melan lavoissa on tarttumista helpottavat lenkit ja venehaka.

Heikoilla jäillä liikuttaessa pelastaja voi kulkea ponttonien välissä pitäen kaiteista kiinni.

resca-rakenne

Muut tuotteet

Köysikassi

Erälautta

Mönkijälaatikko

Tilavuus n.150l ja korkeus vakiona 35 cm (muunneltavissa). Materiaali: PEH-muovi.

Palvelut

Ranta kerralla kuntoon

Resca-rantapelastuskeskuksen hankinta on paras päätös uimarannan turvallisuusvälineistöä mietittäessä. Toimitamme pintapelastuslautan, uimarenkaalla ja melalla sekä ilmoitustaululla avaimet käteen -pakettina

Käyttöönotto ja koulutus

Resca-rantapelastuskeskuksen käyttöönotto on yksinkertaista. Teline ankkuroidaan maahan. Tarvittaessa pidämme uimaopettajille lautan monipuolisesta käytöstä koulutuksen etänä tai paikan päällä

Resca-rantapelastuskeskus

Säädökset täyttävä Resca-rantapelastuskeskus sopii asennettavaksi monenlaiseen ympäristöön. Telineen toinen puoli on varattu ilmoitustaululle, jossa avunhälyttämisohjeet.

Resca-rantapelastuskeskukseen ei pure ilkivalta

Rantojen rakenteiden ja pelastusvälineistön kunnossapito saattaa olla haastavaa vilkkailla yleisillä rannoilla. Resca-rantapelastuskeskus on saanut erityistä kiitosta myös siitä, ettei se ole altis ilkivallalle eikä varkauksille.

Turvallisuussäädösten mukaisen uimarannan pelastusvälineistö

Uimarantojen turvallisuutta määrittävät lait, säädökset ja suositukset. Vähimmäissuositus uimarannoilla on pelastusvene tai -lautta sekä pelastusrengas. Suositukset koskevat sekä valvottuja uimarantoja, että valvomattomia.
Kunnilla ym. uimarantojen ylläpitäjillä on lakisääteinen velvoite huolehtia uimarantojen ja uimapaikkojen turvallisuudesta.

Velvoitteisiin kuuluu riskien arviointia ja vaaratilanteisiin varautumista ja mm. valvonnan järjestäminen vilkkailla rannoilla. Uimarantojen rakenteiden on oltavat turvalliset ja laiturit sekä hyppytornit pidettävä kunnossa. Rannoilla ja uimapaikoilla on oltava pelastusvälineitä sekä avunhälyttämisohjeet.
Resca – rantapelastuskeskus on uimarannoille suunniteltu täydellinen, avaimet käteen pelastusvälineistö.

Rantapelastuskeskus sisältää monikäyttöisen pelastuslautan käsittelyohjeineen, melan, pelastusrenkaan ja säädösten mukaisen uimarannan ilmoitustaulun. Rantapelastuskeskus pohjautuu pelastusalan ammattilaisten käyttöön suunniteltuun ja käyttämään Resca – pintapelastuslauttaan, josta kehitettiin kuntien ym. toimijoiden uimarantakäyttöön täydellinen kokonaisuus.

Resca – rantapelastuskeskus on kestävä ja ilkivallalta ja varkauksilta turvassa. Rantapelastuskeskuksen asennus on nopeaa ja yksinkertaista.

Käyttöönottoon kuuluu koulutus pelastuslautan monipuoliseen hyödyntämiseen ja käyttöön. Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukes toteaa, että valvotuilla uimarannoilla ja uimapaikoissa on rantavalvojan käytössä oltava pelastusrenkaan lisäksi pelastusvene tai lauta. Niitä suositellaan myös valvomattomille rannoille.

Rannan vähimmäisvarustukseen kuuluu myös ilmoitustaulu jossa uimarannan käyttäjille annetaan ohjeita ja tiedotetaan uimarannan yleiseen käyttöön ja turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Oleellisia ominaisuuksia
maastossa:

Resca toimii paareina/purilaina joilla potilas/työkalut voidaan siirtää kohteeseen vakaasti ja turvallisesti mihin vain, tai käyttää siltana isompienkin ojien ylityksessä.

Materiaalina on kestävä ja joustava PE-muovi joka kestää kulutusta ja pohjolan karut olosuhteet. Lämmönkesto on +75, pakkasen -45. Resca kestää kaikki öljypohjaiset aineet.

Oleellisia ominaisuuksia jäällä:

Lautalla liikutaan kahden ponttonin välissä, jolloin pintapaine pienenee olennaisesti ja toimiminen hyvinkin ohuilla jäillä on mahdollista ja varmistaa pääsyn aina uhrin luokse. Lautan mukana voidaan kuljettaa elvytys tai muita pelastusvälineitä.

Lumessa:

Resca toimii rekenä. Sitä voidaan sekä työntää että vetää kevyesti pitkiäkin matkoja integroitujen kahvojen ja vetoaisojen avulla joko käsin tai koneellisesti.

Pelastajat välineineen voidaan viedä potilaan luokse ja tuoda potilas turvallisesti parempien yhteyksien päähän.
Paksussa lumessa Resca toimii 2-metrisenä tukevana ja turvallisena työtasona.

Ulosajoissa raskaat hydrauliikkatyökalut voidaan viedä auton luokse, suorittaa tarvittavat työtehtävät ja tuoda potilaat vakaasti ja turvallisesti tielle.

Oleellisia ominaisuuksia vedessä:

Vakaus, nopeus ja helppo hallittavuus, pintapelastustehtävissä uhrin voi turvallisesti nostaa lautalle miltä sivulta tahansa.

Lautalta voidaan suorittaa sukellustehtäviä ja sillä voidaan kuljettaa potilasta tai tavaraa.
Lautan varassa voi kellua samanaikaisesti useita henkilöitä.

Vakauden ansiosta pelastustehtävät onnistuvat vaikka koskiolosuhteissa. Rakenteensa johdosta laite on uppoamaton ja turvallinen.